Barbatul modern – coulda and shoulda

Folosim termenul ”rafinament”, insa nu stim ca acesta semnifica o subtilitate a gustului, o delicatete pentru frumos. Atitudinea si stilul se invata, se dobandeste in timp, se educa.

Cat despre barbatul modern , acesta traieste in prezent la nivel mental , lucru care se vede si se simte.

Se vede clar ca barbatii care poarta un costum, nu cunosc anumite reguli, care sunt foarte clare si foarte simple. Ei nu sunt , la nivel de detaliu, imbracati in mod corect. Fie modelul de pantof nu este bine ales in raport cu ocazia sau gradul de formalitate, nodul de la cravata este fie prea strans , fie prea mic ori prea lat in raport cu „V”-UL format de gulerul camasii.

In domeniul stilului si al elegantei masculine va invit sa alegem impreuna , pas cu pas, la un nivel mai avansat de rafinament in alegerea tinutelor profesionale fie ele business sau business -casual, cocktail, after-hours, de gala sau chiar sport.

La nivel mental, in raport cu experienta timpului trait, exista trei tipologii masculine distince: cel care traieste in trecut, cel care prefera sa traiasca in prezent si cel orientat catre viitor-vizionarul, creatorul, inventatorul.

Primii sunt mai inclinati catre o epoca anterioara pe care si -o aleg si cu valorile careia se identifica.

Oamenii care trăiesc în viitor sunt deschizătorii de drumuri, vizionarii, care au aspiraţii mai degrabă spre noile tehnologii şi care, de obicei, nu dau foarte multă atenţie vestimentaţiei.
Plonjați, oarecum, în viitor, ei nu mai pun atât de mult accentul pe imaginea lor, în prezent.

anamariaichim style

Bărbatul contemporan, însă, care se consideră a fi și este, de fapt în pas cu lumea sa, este bărbatul care trăieşte, în primul rând, în prezent. Un om care trăieşte ancorat în prezent este un om informat, un om cuplat la realitate care trăieşte, cu o mare adaptabilitate, atât în spațiul social real cât şi în cel virtual.
El ştie foarte bine că trebuie să comunice cu ceilalți, nu numai prin intermediul tehnologiei ci şi în interacţiunea față în faţă, iar pentru el imaginea exterioară şi, mai ales, vestimentaţia corect aleasă, contează cel mai mult, tocmai pentru că îi aduce noi instrumente și noi canale prin care mesajele sale pot fi transmise cu privire la sine, la poziția sa socială sau organizațională .

Poţi să fii foarte modern dar în acelaşi timp să preţuieşti tradiţia și moștenirea culturală evitând astfel să devii victima modei trecătoare. Iar în ceea ce priveşte comportamentul să preţuieşti politeţea şi bunele maniere, să respecţi eticheta socială sau eticheta de business care acum par a fi ușor desuete, la noi, dar care în alte țări sunt considerate intrumente extrem de utile în mediile profesionale de elită.

Toate acestea te apropie de idealul clasic de gentleman care își are originea, foarte departe, în Renașterea italiană și care a fost, după aceea, preluat și promovat de către englezi.
Modernitatea, pentru unii bărbați, se construieşte încă pe un fundament de educaţie care vine de acasă.

Diferenţa majoră dintre bărbaţii care ajung să aibă succes, la vârsta adultă, vine în primul rând din educaţia solidă, riguroasă, pe care au primit-o începând cu mica copilărie, de la „cei șapte ani de acasă”. Pe acel fundament se adaugă instrucţia, care ţine de toată partea de cunoaştere, generală și specială, dobândită în școală. După aceea vin alte și alte straturi de cunoaştere, pe care am putea-o denumi, într-un anume sens foarte restrâns, culturală și care te face să fii mai distins, mai sofisticat, mai rafinat.
Ştii să alegi ceea ce e mai bun din fiecare tip de produse cu care interacţionezi. Eşti, de asemenea, o persoană cu bun gust în momentul în care cultivi oameni cu bun gust. Toate acestea merg împreună.Ele te definesc și îți dau consistență.

Ele te fac să fii un adevărat domn.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s